.
Saray Mahallesinden Deprem Bölgesine 34 TIR Yardım
Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Saray Mahallesinden Deprem Bölgesine 34 TIR Yardım
Güncel
2023-03-10 12:15

Saray Mahallesinden Deprem Bölgesine 34 TIR Yardım

Merkez üssü KahramanmaraÅŸ olan ve 11 ili etkileyen depremler sonrası bölgeye birçok il ve ilçeden yardımlar sürerken, Konya’nın Yunak ilçesi Saray Mahallesi sakinleri düzenledikleri kampanyalarla ÅŸu ana kadar bölgeye 30 tır insani yardım gönderdi.Gönderilen insani yardım tırları Konya ve bölgesinde mahalle düzeyinde rekor seviyeye ulaÅŸan ilk kampanya oldu.

Yunak ilçesine baÄŸlı 1318 nüfuslu Saray Mahallesi sakinleri, “Ä°yilik Bulaşıcıdır ,Vakit Birlik Vakti’dir” sloganı ile depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesine yardım için seferber oldu.Toplam 30 tır insani yardım malzemesini afetzedelere gönderen Saray Mahallesi sakinleri, ramazan ayında da 4 bin adet yardım kolisini afet bölgesine yollamak için hazırlık yapıyor.Ramazan başında yola çıkartılması planlanan 4 tır gıda malzemesi için vatandaÅŸların getirdiÄŸi yardım kolileri bir depoda toplanırken, Yunak Meslek Yüksek Okulu öÄŸrencileri ve yardımseverler de gönüllü olarak gelen kolilerin tanzim iÅŸini yürütüyor.Toplamda 34 tır insani yardım malzemesi gönderecek olan Saray Mahallesinin yardım seferberliÄŸi baÅŸta komÅŸu ilçe ve iller olmak üzere bir çok kesimden takdir topluyor.

Hayırsever Ä°ÅŸ Adamı Resul Güler’in öncülüÄŸünde oluÅŸturulan “Saray Mahallesi Yardım Gönüllüleri” platformu ile Konya Selçuk Üniversitesi Yunak Meslek Yüksek Okulu baÅŸta olmak üzere diÄŸer hayırseverlerin destekleri ile toplanan gıda malzemeleri , odun , kömür ,soba ,jenaratör battaniye, un , su ve diÄŸer yardım malzemeleri deprem bölgelerine gönderiliyor.

Gazetecilere açıklamada bulunan Yunak Meslek Yüksek Okul Müdürü Kadir ÖztaÅŸ, milletçe zor günlerden geçildiÄŸini ifade ederek, "Bizler milletinin derdiyle dertlenen insanlarız. Depremin ilk gününden itibaren ilçe olarak yardım seferberliÄŸi baÅŸlattık. Ä°lçe merkezi hariç sadece Saray Mahallemizden bu güne kadar 30 tır yardım malzemesi deprem bölgelerine ulaÅŸtı. Bu günde burada tekrardan gönüllüler olarak toplanarak ramazan ayı için yaklaşık 4 bin yardım kolisi hazırlığımızı yapıyoruz. Saray mahallesi gibi ufak bir köyden 30 tır yardımın gitmesi gerçekten önemli bir birlikteliÄŸin göstergesidir." dedi.

Yardım kampanyasının yürütüldüÄŸü Saray Mahallesindeki depoya gelerek hayırseverler ile birlikte gıda kolilerini hazırlayan Yunak Belediye BaÅŸkanı Ali Konak , “Ülkemizin başına gelen bu büyük deprem felaketinin ardından birlik ve beraberlik duygusunu yoÄŸun olarak yaşıyoruz.Yunak ilçemiz deprem bölgesindeki vatandaÅŸlarımız için tek yürek olarak yardımları oraya ulaÅŸtırma noktasında tüm gayretiyle çalışıyor. Milli birlik , beraberlik ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduÄŸumuz bu günlerde, tüm yardımsever Saray ve Yunak halkına teÅŸekkürlerimizi sunuyoruz Allah hepsinden razı olsun" dedi.

“Yunak’ta Ä°yilik Bulaşıcıdır ,Vakit Birlik Vakti’dir Kampanyasına Destek Veren ve Ä°nsani Yardım Malzemelerinin Tanzim Edilmesine Yardımda Bulunanlar”

• Tohum YetiÅŸtiricileri Alt BirliÄŸi

• Türkiye Tohumcular BirliÄŸi

• Ankomer Tohumculuk

• Öntur Nakliyat

• Yunak Belediye BaÅŸkanlığı

• Yunak Meslek Yüksek Okulu

• Yunak Ä°lçe Jandarma Komutanlığı

• Yunak Ä°lçe MüftülüÄŸü Ä°mam Hatipleri

• Yunak Saray Mahallesi Ä°lk ve Orta Okulu ÖÄŸretmenleri

• Gönüllü Hayırseverler    

Yunak

Yunak Deprem Yardımları

Yunak Haber Editörü | Abdülkadir UYSAL 

YASAL UYARI : 
Yayınlanan haberler, fotoÄŸraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Yunak Haber’e aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin yayınlanması yasaktır.Haber sadece  Yunak Haber Akış Sistemi (YUN-HAS) üzerinden abonelere verilmektedir.   


Bu haber 666 kez okundu.

HAVA DURUMU

KONYA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Yunakta Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Verirsiniz

YunakHaber © 2014 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Ãœcretsiz Firma Rehberi