.
Akşehire Şehit Ateşi Düştü
Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Akşehire Şehit Ateşi Düştü
YaÅŸam
2016-04-03 18:55

Akşehire Şehit Ateşi Düştü

Diyarbakır'ın Sur Ä°lçesi’nde devam eden operasyonlar esnasında, bugün PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısında ÅŸehit olan 2 askerden piyade uzman çavuÅŸ 27 yaşındaki CoÅŸkun Karabulut’un memleketi Konya’nın AkÅŸehir Ä°lçesi’ndeki baba evine ateÅŸ düÅŸtü.
AkÅŸehir Kaymakamı Yasin Sezgin, Belediye BaÅŸkanı Salih Akkaya ve Garnizon Komutanı Yarbay Güngör Çakır, çocuklarının ÅŸehit düÅŸtüÄŸü haberini, saÄŸlık görevlileri eÅŸliÄŸinde, belediyeden emekli Hüseyin ve Döndü Karabulut çiftine verdi. Acı haberi alan Karabulut çifti gözyaşına boÄŸulurken, ÅŸehidin kardeÅŸi Ramazan Karabulut sinir krizi geçirdi. Ramazan Karabulut’a saÄŸlık görevlileri tarafından müdahalede bulunuldu.
SÜLEYMAN ÅžAH KARAKOLU’NDA GÖREV YAPMIÅž
3 yıllık uzman çavuÅŸ olan ÅŸehit Karabulut’un baÄŸlı olduÄŸu Kayseri 1’inci Komando Tugay Komutanlığı’ndan geçici görevli Diyarbakır’ın Sur Ä°lçesi’ne gittiÄŸi öÄŸrenildi. Åžehit Karabulut’un 2014 yılında Suriye’de Süleyman Åžah Karakolu ile Hakkari Çukurca’da geçici görevde bulunduÄŸu belirtildi.
UZMAN ÇAVUÅžLUKTAN ÖNCE BAKIRCILIK YAPMIÅž
Åžehit CoÅŸkun Karabulut’un, 7 yaşından itibaren yanında çalıştığını belirten bakır ustası Celal Çiftçi, "CoÅŸkun, 7 yaşından itibaren benim yanımda çalıştı. Askeri gitti geldi. Bizim meslek eskisi gibi ilgi gören ve para kazandıran meslek deÄŸil. O yüzden de askerden sonra bana geldi, ’Ustam artık burada kazandığım para benim geçimimi saÄŸlamıyor. Ben uzman çavuÅŸ olacağım’ dedi. Uzman çavuÅŸluk sınavlarına girdi, kazandı" dedi.Bekar olan ÅŸehit Karabulut’un en son yaklaşık 1.5 ay önce kız kardeÅŸinin niÅŸan töreni için memleketi AkÅŸehir’e geldiÄŸi öÄŸrenildi.Åžehit Karabulut’un cenazesi, 23.02.2016 Salı Günü memleketi AkÅŸehir’de Nasreddin Hoca Meydanı’ndaki törenin ardından AkÅŸehir Garnizon ÅžehitliÄŸi’ne topraÄŸa verilecek.

Yunak Haber Editörü | Abdülkadir UYSAL


Bu haber 2529 kez okundu.

HAVA DURUMU

KONYA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Yunakta Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Verirsiniz

YunakHaber © 2014 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Ãœcretsiz Firma Rehberi