.
Yunak SGK dan Sıra Dışı Hizmet Sunumu
Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Yunak SGK dan Sıra Dışı Hizmet Sunumu
Ekonomi
2022-12-31 20:08

Yunak SGK dan Sıra Dışı Hizmet Sunumu

Konya’nın Yunak ilçesinde yaklaşık 6 ay önce atanan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yunak Ä°lçe Müdürü Durdu Tosun , vatandaÅŸların talepleriyle birebir ilgilenip isteklerine uygun olarak çalışmalarını yürütüyor.Emeklilikte yaÅŸa takılanlarla (EYT) ilgili yapılan açıklama sonrası vatandaÅŸlar, borçlanma ve prim gün sayısı hesaplaması için Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) gelmeye baÅŸladı.Bununla birlikte Yunak SGK Ä°lçe MüdürlüÄŸü binası önünde uzun kuyruklar oluÅŸtu.

Yılbaşından önce askerlik, doÄŸum ve yurtdışı doÄŸum borçlanması yapmak, bu borçlanmaları zamsız ödemek isteyen EYT’liler, SGK Binası’na adeta akın etti. YoÄŸunluk nedeniyle SGK Yunak Ä°lçe MüdürlüÄŸü de adeta seferberlik ilan etmiÅŸ durumda. Müdüründen yardımcı personeline kadar herkes vatandaÅŸa yardımcı olmaya, iÅŸleri süratle yürütmeye çalışıyor.Büyük bir gayret, samimiyet ve özveri var.Ama Yunak ve Yunak halkı böylesi ilgi ve alakayı daha önce hiçbir kurumda / makamda görmemiÅŸ tam aksine söz vee bakış ile devamlı terslenmiÅŸtir.

Yunak’ta bazı resmi kurum ve makamların iÅŸlerini ve randevularını yönetenler bazen “kraldan daha çok kralcı” oluyor ki, bu durumda da kurum yöneticileri ile vatandaÅŸların görüÅŸmesi mümkün olamayacaktır. Kraldan daha çok kralcı derken de kastım ÅŸudur. Özel kalemler , Åžoförler kısacası ben yardımcı olayım kisvesine bürünen kiÅŸiler müdürleri , amirleri ve baÅŸkanları vatandaÅŸtan adeta kaçırmaktadır.GörüÅŸmesine engel olmaktadır.

Bu sekreter ve özel kalem tipleri o kadar çok, barikatçı ve kale duvarı gibidir ki, “sanki papaÄŸan” gibi, tek bildiÄŸi sözler, “hayır, yerinde yok, çok yoÄŸun, görüÅŸemezsiniz” ve benzeri sözlerle vatandaşın moralini bozuyorlar. Hatta bazen o kadar seviyesiz ve o kadar terbiyesiz oluyorlar ki, sert bir ses tonuyla vatandaÅŸa karşı “niye geldiniz?” diye soruyorlar. Bir de “ne iÅŸiniz var burada” der gibi “dudak bükerek” bakıyorlar.

Neyse ki Yunak ilçesinde yaÅŸanan tüm olumsuzluklara raÄŸmen vatandaşın derdini sorununu kendi derdi ve sorunu gibi gören (SGK) Yunak Ä°lçe Müdürü Durdu Tosun , Yunak halkından hem dua hemde teÅŸekkür alıyor.Ne güzel ve ne mutlu bir durum bu.Yunak gibi ufacık bir ilçede insanların hayatlarını kolaylaÅŸtırmak için hizmet sunanlara ve bu hususta çalışma yapanlara yürekten teÅŸekkür ediyoruz.

Åžu hususu da hassaten belirtmek istiyorum. Bu yazıda ifade ettiÄŸim sözlerimden, vatandaÅŸla hemhal olan ve dertleriyle birebir ilgilenen kamu yetkilileri ve görevlileri lütfen alınmasın. Sözüm onlara yönelik deÄŸildir. Kim ki vatandaşın derdi ve sorunuyla birebir ilgilenir, Allah onlardan razı olsun. Vesselam.

“Emeklilik BaÅŸvurusu Alınmıyor”

EYT düzenlemesi henüz mecliste kabul edilip Resmi Gazetede yayınlanmadığı için SGK’ya emeklilik dilekçesi verilemiyor. Düzenleme Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra SGK müdürlükleri önünde çok daha uzun kuyrukların oluÅŸması bekleniyor. Düzenleme, 3 Ocak Salı gününe kadar yasama faaliyetlerine ara veren Meclis’te kabul edildikten sonra yürürlüÄŸe girecek.

“Yunak SGK Merkezi Cumartesi Günü de Açık Olacak”

Yunak Sosyal Güvenlik Ä°lçe MüdürlüÄŸü , vatandaÅŸların borçlanma baÅŸvuruları için yarın 09.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) yapılan açıklamada, "Sosyal Güvenlik Merkezimize yapılan borçlanma baÅŸvurularının yoÄŸunluÄŸu göz önünde bulundurularak vatandaÅŸlarımızın borçlanma baÅŸvurularının alınması adına Yunak Sosyal Güvenlik Merkezimiz 31 Aralık Cumartesi 09.00-12.00 ve 13.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecektir." ifadelerine yer verildi.

Yunak

Yunak Haber Editörü | Abdülkadir UYSAL 

YASAL UYARI : 
Yayınlanan haberler, fotoÄŸraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Yunak Haber’e aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin yayınlanması yasaktır.Haber sadece  Yunak Haber Akış Sistemi (YUN-HAS) üzerinden abonelere verilmektedir.

 


Bu haber 671 kez okundu.

HAVA DURUMU

KONYA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Yunakta Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Verirsiniz

YunakHaber © 2014 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Ãœcretsiz Firma Rehberi