.
Yunak’ta Cuma Hutbesi “Ahlaksızlığa Karşı Ailemizi Koruyalım“
Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Yunak’ta Cuma Hutbesi “Ahlaksızlığa Karşı Ailemizi Koruyalım“
Bölge
2019-07-06 09:30

Yunak’ta Cuma Hutbesi “Ahlaksızlığa Karşı Ailemizi Koruyalım“

Yunak Çarşı Camii Ä°mam Hatibi Lokman KaradaÄŸlı Yunak’ta  verdiÄŸi Cuma hutbesinde, "MeÅŸru ve muteber bir nikah olmadan yaÅŸanan birliktelik, Allah tarafından haram kılınmıştır." dedi.Çarşı Camii Ä°mam Hatibi Lokman KaradaÄŸlı , "Evlilik dışı birliktelikler ve 'cinsel özgürlük' adı altında gündemde tutulmaya çalışılan 'serbest yaklaşımlar' kadının da erkeÄŸin de saygınlığını ve haklarını korumaktan uzaktır. MeÅŸru ve muteber bir nikah olmadan yaÅŸanan birliktelik, Allah tarafından haram kılınmıştır." dedi."Ey insanlar, ÅŸüphesiz sizi bir erkek ile bir kadından yarattık, tanışasınız diye sizi kavim ve kabilelere ayırdık. Allah katında en deÄŸerli olanınız O'na itaatsizlikten en fazla sakınanınızdır. Allah, her ÅŸeyi hakkıyla bilmektedir, her ÅŸeyden haberdardır." ayeti ile "Ey insanlar. Bu Zilhicce ayınızda, bu Mekke ÅŸehrinizde, bu Kurban Bayramı gününüz nasıl mukaddes ise kanlarınız, mallarınız ve ırzlarınız da aynı ÅŸekilde mukaddestir." hadisini hatırlatan Lokman KaradaÄŸlı , insanın Allah'ın takdir ettiÄŸi zamanda, O'nun nasip ettiÄŸi anne babadan ve tayin ettiÄŸi cinsiyet ile dünyaya geldiÄŸini belirtti.Ä°nsanın kadın ve erkek olmak üzere farklı cinsiyetlerde yaratılmasının, Allah'ın varlığı ve kudretinin belgelerinden biri olduÄŸunu anımsatan KaradaÄŸlı ,  "Zira Hazreti Adem ve Hazreti Havva'dan beri kadın ve erkeÄŸi farklı yetenek ve üstünlüklerle donatan, onları birbirine eÅŸ kılan ve nesillerini çoÄŸaltan Cenabıhak'tır. Ä°nsanın kadın ve erkek olarak yaratılması Rabbimizin takdiri ve sünnetullahın bir gereÄŸi olup bünyesinde nice hikmetler barındırır. Kul olarak bize düÅŸen, bu takdire hürmet etmek; her iki cinsiyete de saygı göstermek, aralarında adaleti ve merhameti tesis etmektir." diye konuÅŸtu.

"Aile Hayatı, Aramızda Güven ve Huzur BaÄŸları Örer"

Lokman KaradaÄŸlı ,  Allah'ın insanlardan yaratılış hikmetine, insan olmanın haysiyet ve ÅŸerefine uygun bir hayat sürmeyi istediÄŸinin altını çizerek, ÅŸöyle konuÅŸtu:"Allah, evlenerek bir yuva kurmamızı, imanlı ve saÄŸlıklı nesiller yetiÅŸtirmemizi emreder. Neslimizi muhafaza etmek ve geleceÄŸimize sahip çıkmak, mümin bir kul olarak hepimizin vazifesidir. Nesil güvenliÄŸi, en az can ve mal güvenliÄŸimiz kadar deÄŸerlidir ve dokunulmazdır.Ä°ffet ve haysiyetimiz, helal dairesinde yaÅŸama gayretimiz mukaddestir. Hem kadının hem de erkeÄŸin iffetini, saygınlığını ve haklarını korumaya yardım eden en deÄŸerli kurum ailedir. Aile hayatı, aramızda güven ve huzur baÄŸları örer. Aileyi yok sayan ve aile yapısını bozan her türlü düÅŸünce ve davranış, aslında toplumsal baÄŸları hedef almaktadır."Bir toplumun geleceÄŸine umutla bakabilmesi için evlenme çağına gelmiÅŸ gençlerin yuva kurarak, meÅŸru birlikteliklere özendirilmesi gerektiÄŸini vurgulayan Lokman KaradaÄŸlı ,  insanoÄŸlunun neslini saÄŸlıklı bir biçimde devam ettirebilmesi ve medeni bir hayat sürdürebilmesi için bahÅŸedilmiÅŸ en eski ve en köklü ocağın aile olduÄŸunu anlattı.

"Nikah Olmadan Yaşanan Birliktelik, Allah Tarafından Haram Kılınmıştır"

Ä°mam KaradaÄŸlı ,  nikahın Allah'ın emri ve Peygamberin kavliyle yapılan en kutlu sözleÅŸme olduÄŸunu belirterek, ÅŸunları kaydetti:"Evlilik dışı birliktelikler ve 'cinsel özgürlük' adı altında gündemde tutulmaya çalışılan 'serbest yaklaşımlar' ise kadının da erkeÄŸin de saygınlığını ve haklarını korumaktan uzaktır. MeÅŸru ve muteber bir nikah olmadan yaÅŸanan birliktelik, Allah tarafından haram kılınmıştır. Haramla yürünen yoldan hayır gelmez. Zira haram daima aldatıcıdır, yıkıcıdır, yok edicidir. Ä°nsan için zarar, toplum için ziyandır. Irkımızı, rengimizi ve ömrümüzü olduÄŸu gibi cinsiyetimizi de yüce Allah belirlemiÅŸtir."

"Milletleri Ayakta Tutan, Dini ve Ahlaki DeÄŸerleridir"

Fıtratın kodlarıyla oynamanın, yaratılıştan gelen özellikleri deÄŸiÅŸtirmeye çalışmanın sünnetullaha aykırı olduÄŸunu anlatan KaradaÄŸlı , ÅŸöyle devam etti:Cinsiyete müdahale eden ve cinsiyetsizliÄŸe davet eden çabalar sadece bireyin deÄŸil bütün bir neslin felaketini hazırlar."Cinsiyet seçimini kiÅŸisel bir özgürlük alanı gibi göstererek ilahi iradeyi yok saymak, haddi aÅŸma ve kulluktan sapmadır. Tarih boyunca bütün inançlar bu tür anlayışları ÅŸiddetle reddetmiÅŸ ve lanetlemiÅŸtir. Milletleri ayakta tutan, dini ve ahlaki deÄŸerleridir. Bu deÄŸerler örselendiÄŸinde toplumda çözülmeler baÅŸlar, geleceÄŸimiz tehlikeye girer. Rabbimiz tarihte birçok kavmin vahye kulaklarını kapatmaları, ahlaki bozulmaları ve bu sapkınlıkları yüzünden helak olduÄŸunu bizlere haber vermektedir. Kur'an-ı Kerim'de tertemiz fıtratlarını bozan kavmine Hazreti Lut'un haykırışı ÅŸöyle anlatılır, (Lut'u da peygamber gönderdik. Kavmine dedi ki; 'Sizden önce insanlardan hiçbirinin yapmadığı çirkin iÅŸi mi yapıyorsunuz? Gerçekten siz, kadınları bırakıp, erkeklere yaklaşıyorsunuz. DoÄŸrusu siz yoldan çıkmış bir topluluksunuz.)"

"Fıtratımıza Uygun, Nezih Bir Hayat Yaşamaya Gayret Edelim"

Azgınlıkları ve haddi aÅŸmaları sebebiyle helak edilen kavimlerden ibret alınması çaÄŸrısında bulunan KaradaÄŸlı ,  ÅŸunları söyledi: Fıtratımıza uygun, nezih bir hayat yaÅŸamaya gayret edelim. Ä°nsanlık ÅŸeref ve haysiyetini canımız gibi aziz bilip koruyalım. Kadının ve erkeÄŸin izzetini zedeleyebilecek aşırılıklardan ve çirkinliklerden uzak duralım. Kız ve erkek çocuklarımıza hak ettikleri deÄŸeri ve özeni gösterelim. SaÄŸlıklı bir nesil yetiÅŸtirmenin çocuklarımızı, gençlerimizi sapkın anlayışlara karşı eÄŸitmek, bilinçlendirmek ve korumaktan geçtiÄŸini, bu noktada hepimize sorumluluk düÅŸtüÄŸünü unutmayalım."ifadelerini kullandı.

Yunak Haber Editörü | Abdülkadir UYSAL 

YASAL UYARI : 
Yayınlanan haberler, fotoÄŸraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Yunak Haber’e aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin yayınlanması yasaktır.Haber sadece  Yunak Haber Akış Sistemi (YUN-HAS) üzerinden abonelere verilmektedir.


Bu haber 2891 kez okundu.

HAVA DURUMU

KONYA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Yunakta Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Verirsiniz

YunakHaber © 2014 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Ãœcretsiz Firma Rehberi