.
Yunak'ta Genç Komek Yaz Okulu Başladı
Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Yunak'ta Genç Komek Yaz Okulu Başladı
EÄŸitim
2017-07-05 14:38

Yunak'ta Genç Komek Yaz Okulu Başladı

Yunak Kaymakamı ÇıdıroÄŸlu ve BaÅŸkan Demirhan Yaz Okulu ÖÄŸrencileri Ä°le BuluÅŸtu.Yunak Komek Kurs Merkezi Genç KOMEK Yaz Okulu ‘nda yeni eÄŸitim-öÄŸretim dönemi baÅŸladı.Yaptığı Altın DokunuÅŸlarla ilçenin Sosyal ve Kültürel Dokusuna Katkı SaÄŸlayan ve EÄŸitim Alanındaki Uygulamaları Ä°le Ä°lçeye Yeni Bir Pencere Açan Yunak Komek Kurs Merkezinde Genç Komek Yaz Okulu 400’e yakın öÄŸrencinin katılımı ile baÅŸladı.Yunak Genç Komek Yaz Okulu’nda ; gençlerin dini ,milli ve manevi deÄŸerlerini öÄŸrenerek yetiÅŸmesi ve aynı zamanda , spor ve sanatsal açıdan da geliÅŸim saÄŸlayarak tam donanımlı olarak gençlerin eÄŸitimine destek olunması ve Ä°lçe’nin hem sosyal hemde manevi olarak kalkınmasına katkı saÄŸlaması hedefleniyor.8 hafta sürecek olan Genç KOMEK Yaz Okulu'nda sabah ve öÄŸle gruplarında eÄŸitim verilecek. Günde 3 saat Kur’an-ı Kerim, dini bilgiler, geri kalan 2 saatte de spor , sanat ve yüzme eÄŸitimleri verilecek. Genç KOMEK Yaz Okulu 25 AÄŸustos'a kadar devam edecek.Yunak Genç Komek Yaz Okulu, 8-16 yaÅŸ grubu arası öÄŸrencilere tatillerini hem öÄŸrenerek hem de eÄŸlenerek en verimli ÅŸekilde deÄŸerlendirmelerine imkan veriyor.Yunak Belediye BaÅŸkanlığı , Yunak Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü ve Yunak Ä°lçe MüftülüÄŸü gibi çok sayıda kurum ve kuruluÅŸun katkısı ile baÅŸlayan Genç Komek Yaz Okulu, öÄŸrencilerin manevi olarak eÄŸitilmesinin yanında eÄŸitim hayatlarına da katkı saÄŸlıyor. Her yıl belli bir müfredata tâbi olarak çocukların her anına yönelik eÄŸitimler, yayınlar, sanatsal ve sportif faaliyetleri yaÅŸ gruplarına özel olarak veren Yunak Genç Komek Yaz Okulu'nda bu yılki eÄŸitimlerin yarısını Kur'an-ı Kerim ve deÄŸerler eÄŸitimi alıyor.Yunak Genç Komek Yaz Okulu öÄŸrencilere eÄŸitimlerin yanında; Tarihi mekan ve müze gezileri , bilim ve sanat gezileri , ÅŸehir ve kültür gezi turları düzenliyor. YaÅŸ gruplarına göre sınıfların oluÅŸturulduÄŸu, buna göre ayrı eÄŸitim seti, kaynak, malzeme ve anı defterinin verildiÄŸi Genç Komek Yaz Okulu'nda kız öÄŸrenciler ile erkek öÄŸrenciler ayrı gruplar halinde, sabah veya öÄŸleden sonra eÄŸitim alıyor. Aynı müfedatla eÄŸitimleri sürdüren yaz okulunda her branÅŸ için ayrı branÅŸ öÄŸretmenleri derse giriyor.Yunak Genç Komek Yaz Okulu'na katılan ve derslerin yanında diÄŸer etkinliklerle yaz tatillerini en verimli ÅŸekilde geçiren öÄŸrenciler, Yaz Okulu'nda yeni arkadaÅŸlar tanımaktan ve yeni bilgiler öÄŸrenmekten mutlu olduklarını dile getirdiler.Yunak Genç Komek Yaz Okulu'nun çocukların dilinden anladığını belirten yaz okulu öÄŸrencisi Azra Yıldırım , "Okullar kapandıktan sonra böyle bir eÄŸitime ihtiyacımız vardı. Hem eÄŸleniyoruz, hem öÄŸreniyoruz. Çok güzel bir ortamda tatilimizi geçiriyoruz. Yaz Okulu'na kayıt yaptırabildiÄŸim için kendimi ÅŸanslı hissediyorum” dedi.

“ Yunak Genç Komek Yaz Okulunda Verilen Dersler “

2 yıldır baÅŸarıyla sürdürülen ve alanında uzman 15 eÄŸitimci ile faaliyetlerine devam eden Yunak Genç Komek Yaz Okulu'nda verilen eÄŸitimin detayı ÅŸöyle ; Dinimiz ve deÄŸerlerimiz, Kur'an-ı Kerim, Hz. Peygamber'in hayatından kesitler, temel dini bilgiler ve deÄŸerler eÄŸitimi.Resim, takı tasarım, basit dikiÅŸ bilgileri ,.bilgisayar,yüzme, futbol, basketbol, voleybol, ve satranç.Genç KOMEK Yaz Okulu 25 AÄŸustos'a kadar eÄŸitim ve faaliyetlerini sürdürecek.

“ Kaymakam ÇıdıroÄŸlu ve BaÅŸkan Demirhan ÖÄŸrencilerle BuluÅŸtu “

Yunak Kaymakamı Fatih ÇıdıroÄŸlu ve Yunak Belediye BaÅŸkanı Abdullah Emre Demirhan ,Yunak Genç Komek Yaz Okulu’nun yeni dönem baÅŸlangıcında öÄŸrencilerle bir araya geldi.Yunak "Genç Komek Yaz Okulu" yeni eÄŸitim-öÄŸretim dönemi, düzenlenen açılış töreniyle baÅŸladı.Yunak Komek Kurs Merkezinde düzenlenen açılış programına ; Yunak Kaymakamı Fatih ÇıdıroÄŸlu Yunak Belediye BaÅŸkanı Abdullah Emre Demirhan , Yunak Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Barbaros TopaloÄŸlu , Yunak Halk EÄŸitim Müdürü Süleyman Yıldırım , Yunak Ä°lçe Müftülük Vaizi Ali Koçak Yunak Komek Kurs Merkezi Sorumlusu Ekrem Varol ve öÄŸrenciler katıldı.Yunak Kaymakamı ÇıdıroÄŸlu , kendisine eÅŸlik eden BaÅŸkan Demirhan ve Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü TopaloÄŸlu ile birlikte Yunak Komek Kurs Merkezi’nde buluÅŸtuÄŸu kursiyer öÄŸrencilere içinde eÄŸitim setlerinin ,yardımcı araç ve gereçlerin bulunduÄŸu çantalarını verdi.Kaymakam Fatih ÇıdıroÄŸlu , Yunak Komek Kurs Merkezinde düzenlenen törende öÄŸrencilere hitaben yaptığı konuÅŸmada “ gençlerin yaz döneminde daha iyi vakit geçirmesi, milli ve manevi deÄŸerler ile spor ve sanatsal açıdan geliÅŸim saÄŸlamaları amacıyla hizmet veren Genç KomekYaz Okulu’nda baÅŸlayan yeni eÄŸitim yılının hayırlı olması dileÄŸinde bulundu.Yunak’ta baÅŸlayan bu kurslara katılan çocukların ve gençlerin tatilini yaparken aynı zamanda Genç Komek bünyesinde çeÅŸitli branÅŸlarda verilecek eÄŸitimlere katılacağını belirten ÇıdıroÄŸlu , bu kursların hepsinin de birbirinden önemli olduÄŸunu vurguladı.Kaymakam ÇıdıroÄŸlu , hep beraber dinini bilen, vatan sevgisiyle dolu bir yeni nesil yetiÅŸtirebilmenin gayreti içerisinde olduklarını dile getirerek, KOMEK’in bu bireylerin yetiÅŸtirilmesindeki katkı ve desteÄŸine dikkat çekti. Kaymakam ÇıdıroÄŸlu , “Konya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanımız Sayın Tahir Akyürek’e , Yunak Belediye BaÅŸkanımız Sayın Abdullah Emre Demirhan’a , Yunak Komek Kurs Merkezi Sorumlusu Sayın Ekrem Varol’a ve emeÄŸi geçen herkese bu konuda teÅŸekkür ediyorum.” dedi.ÇıdıroÄŸlu , Yunak Kaymakamlığı olarak da imkanlar ölçüsünde gençlere yönelik çeÅŸitli hediyeler ve çalışmalar içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.Düzenlenen açılış töreninde Yunak Belediye BaÅŸkanı Abdullah Emre Demirhan da konuÅŸmasında, kursiyer gençlere seslenerek ; “Allah, gözünüzdeki parlaklığı daim etsin inÅŸallah.” dedi. Yunak Genç Komek Yaz kursunun hayırlı olması temennisinde bulunan Demirhan , “Ä°nÅŸallah burada çok deÄŸerli, kıymetli bilgiler de alacaksınız. Özellikle Kur’an-ı Kerim dersini inÅŸallah burada çok verimli bir ÅŸekilde alıp hayatımıza da onları uygulamış olacağız. Sizler bu kurslarda baÅŸarılı olursanız belediyemizin sizlere özel etkinlikleri ve sürprizleri de olacak. Sizler de bu etkinliklere iÅŸtirak etmiÅŸ olacaksınız. Allah muvaffak etsin. Ailelerinize de bizden selam söyleyin” diye konuÅŸtu.

Yunak Haber Editörü | Abdülkadir UYSAL 

komek yaz okulu

komek

komek yaz okulu açılışı

komek yaz okulu dönemi

komek yunak


Bu haber 3565 kez okundu.

HAVA DURUMU

KONYA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Yunakta Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Verirsiniz

YunakHaber © 2014 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Ãœcretsiz Firma Rehberi