.
Yunak'ta Yeşil Doku Güçleniyor ! Amaç Yeşil Bir Yunak
Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Yunak'ta Yeşil Doku Güçleniyor ! Amaç Yeşil Bir Yunak
Bölge
2017-06-05 13:29

Yunak'ta Yeşil Doku Güçleniyor ! Amaç Yeşil Bir Yunak

YemyeÅŸil ve AÄŸaçlarla Donatılmış Bir Yunak Hayali Sonunda Gerçek Oluyor.Ä°lçenin ekolojik koÅŸullarına uyum saÄŸlayacak aÄŸaç türlerinin toprakla buluÅŸturulması sonucu, Yunak’ın özlemle beklendiÄŸi ve büyük ihtiyaç duyduÄŸu yeÅŸil alanlara kavuÅŸuyor.Daha yaÅŸanılabilir çevre, daha yaÅŸanılabilir Yunak hedefiyle yola çıkan AkÅŸehir AÄŸaçlandırma ve Toprak Muhafaza ÅžefliÄŸi Ekipleri, Yunak’ı görünümüyle ve havasıyla yaÅŸanılabilir bir ilçe konumuna getirmek için aÄŸaçlandırma çalışmalarına devam ediyor. Genel olarak doÄŸal yaÅŸam alanlarının aÄŸaçlandırılma iÅŸlemlerini gerçekleÅŸtiren ekipler, Ä°lçeyi farklı bir görünüme taşımak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.AkÅŸehir AÄŸaçlandırma ve Toprak Muhafaza ÅžefliÄŸi tarafından ; Yunak Merkez , BöÄŸrüdelik Mahallesi , Sevinç Mahallesi , KurtuÅŸağı Mahallesi ve YeÅŸilyayla Mahallesi’nde toplam 7 bin 100 dekar araziye 1 milyon 233 bin aÄŸaç fidanı dikildi.Yunak’ta özellikle son iki yılda yüzbinlerce fidanı toprakla buluÅŸturan AkÅŸehir AÄŸaçlandırma ve Toprak Muhafaza ÅžefliÄŸi ekipleri modern ve çaÄŸdaÅŸ bir kent anlayışının yanı sıra doÄŸaya saygılı bir ÅŸekilde yeÅŸil alanları her gün arttırarak geliÅŸtirmeye ve Yunak’ın doÄŸasını güzelleÅŸtirmeye devam ediyor.3 bin dekarlık alan üzerine kurulan Yunak Merkez AÄŸaçlandırma sahası , ilçenin en büyük yeÅŸil alanı olarak dikkat çekerken, BöÄŸrüdelik Mahallesi AÄŸaçlandırma Sahası ,Sevinç Mahallesi AÄŸaçlandırma Sahası , KurtuÅŸağı Mahallesi AÄŸaçlandırma Sahası ve YeÅŸilyayla Mahallesi AÄŸaçlandırma Sahası da ilçenin önemli yeÅŸil alanları arasında yer alıyor.Bu aÄŸaçlandırma ve toprak muhafaza sahaları içerisinde en büyük dikkati çeken yer ise Sevinç Mahallesinde bulunan AÄŸaçlandırma sahasıdır.Sevinç mahallesinde bulunan aÄŸaçlandırma sahasının özelliÄŸi ise ; muhtarın ve köy halkının doÄŸaya ve dikilen aÄŸaçlara kendi ÅŸahsi malları gibi sahip çıkıp ilgilenmeleridir.

“ Ekip Ruhu Ä°le Profesyonel Bir Çalışma ÖrneÄŸi “ 
Yunak ve bölgesindeki aÄŸaçlandırma çalışmaları Konya Orman Ä°ÅŸletme MüdürlüÄŸü AkÅŸehir AÄŸaçlandırma ve Toprak Muhafaza ÅžefliÄŸi’nde görevli profesyonel ekipler tarafından yapılmaktadır.AkÅŸehir AÄŸaçlandırma ve Toprak Muhafaza Åžefi Hasan Kilivar , Yunak Bölge Sorumlusu Åžahin Koyuncu , Orman Ä°ÅŸletme Memurları Nevzat Bozkurt ve Ozan Çankaya’nın sevk ve idaresindeki orman iÅŸcileri tarafından yürütülen aÄŸaçlandırma çalışmaları kapsamında ;Yunak’ta toplam 7 bin 100 dekar araziye 1 milyon 233 bin aÄŸaç fidanı dikildi.Bu kapsamda , Yunak Merkez’de 3 bin dekar araziye 600 bin adet sedir aÄŸacı , BöÄŸrüdelik Mahallesinde 2 bin 700 dekar araziye 480 bin karaçam , sedir ve badem aÄŸacı , Sevinç Mahallesinde 550 dekar araziye 100 bin sarıçam , sedir ve badem aÄŸacı , KurtuÅŸağı Mahallesinde 750 dekar araziye 140 bin karaçam , akasya ve sedir aÄŸacı ve YeÅŸilyayla Mahallesinde ise 150 dekar araziye 12 bin 500 adet karaçam ve sedir aÄŸacı toprakla buluÅŸturuldu.

“ Yunak Belediyesine Desteklerinden Dolayı TeÅŸekkürler “

AÄŸaçlandırma çalışmaları hakkında açıklama yapan AkÅŸehir AÄŸaçlandırma ve Toprak Muhafaza ÅžefliÄŸi ; Yunak ve bölgesindeki çalışmalarımızda bizlere her türlü desteÄŸi veren , gece gündüz demeden her koÅŸulda yanımızda ve arkamızda olan ve en az bizler kadar emeÄŸi olanak Yunak Belediyesine ve Belediye BaÅŸkanı Abdullah Emre Demirhan'a sonsuz teÅŸekkürlerimizi sunuyoruz “ ifadesinde bulundular.

“ Yunak’ı ‘YeÅŸil Yunak’ Yapmakta Kararlıyız “

Yunak Belediye BaÅŸkanı Abdullah Emre Demirhan , ilçenin standartlarını her alanda yükseltmek için çalıştıklarını belirterek, “Modernlik sadece gösteriÅŸli konutlar yaparak deÄŸil; park bahçe, sosyal kültürel tesis alanları, spor merkezleri gibi yaÅŸam alanlarıyla mümkün olur. Biz bunu ilçemizde baÅŸarmak için çalışıyoruz. Ä°lçemiz dörtbir yandan yükselirken, biz de hemÅŸehrilerimizin yaÅŸam kalitelerini artıracak ve ilçemizin modern yapısını tamamlayacak yaÅŸam alanları inÅŸa ediyoruz. Her yıl onlarca parkı tamamlayarak hizmete açıyoruz. Yüzbinlerce aÄŸaç dikerek ormanlar kuruyoruz.Yaptığımız tüm hizmet ve yatırımlarla, ilçemiz modern, ferah, güvenli ve huzur veren bir yaÅŸam alanı olarak sürekli olarak deÄŸerleniyor” dedi.BaÅŸkan Demirhan açıklamasında , yeÅŸil bir dokuya ihtiyaç olduÄŸunu belirterek ,Yunak’ı yeÅŸil yunak yapmaya kararlıyız ifadelerini kullanarak “ Bizim yeÅŸil dokuya ihtiyacımız var. Çünkü özellikle Yunak’a baktığımızda kurak bir iklim olduÄŸundan fazla yağış alamıyoruz.Ä°lçemiz çok güzel bir coÄŸrafyada buluyor.Ecdadımıza bu güzel toprakları bize bahÅŸettikleri için bir kez daha ÅŸükran dileklerimizi ifade ediyoruz. Bu aziz toprakları ecdadımız bize tevdi ettiÄŸi ölçüde, bizim de geleceÄŸe tevdi edebilmemiz için elimizden geldiÄŸince çalışmamız gerekmektedir. Bu güzellikleri yaÅŸatabilmek, iyi bir nefes alabilmek, insanlığa hizmet edebilmek ve yüce dinimizin buyurduÄŸu gibi elimizde bir fidan var ise kıyamet dahi kopsa onu toprakla buluÅŸturunuz. Çünkü yeÅŸil bir iklimi oluÅŸturabilmek, aÄŸacın güzellikleri ile birlikte insanı var edebilmek çok önemlidir. Denilir ya Ä°nsanı yaÅŸat ki, devlet yaÅŸasın. Ä°nsanı yaÅŸatmak için de aÄŸacı yaÅŸatmamız gerekiyor. AÄŸacın getireceÄŸi güzelliklerle birlikte iyi bir oksijenle, erozyonun ve bir takım olumsuzluklarında önlenmesi, ama her ÅŸeyden öte aÄŸacın, yeÅŸilliÄŸin bize getireceÄŸi bulutlar, yaÄŸmurlar ve nebatatın, iklimin daha da güzel ve yağışlı olması gerekiyor ki yaÅŸamımızı ve insan yaÅŸamını daha güzel bir hale getirelim. Bu anlamda, bu faaliyetlerin çok önemli olduÄŸunu ifade etmek istiyorum. Biz de hep birlikte Yunak’ımızı daha aÄŸaçlı, daha yeÅŸil, daha yaÅŸanabilir noktaya getirmek üzere devletimizin bize verdiÄŸi imkanlarla birlikte yüceltmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yunak Haber Editörü | Abdülkadir UYSAL  


Bu haber 3226 kez okundu.

HAVA DURUMU

KONYA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Yunakta Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Verirsiniz

YunakHaber © 2014 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Ãœcretsiz Firma Rehberi