.
Yunak KOSKİ’ye Borcu Olanlara Büyük Kolaylık
Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Yunak KOSKİ’ye Borcu Olanlara Büyük Kolaylık
Bölge
2016-10-08 17:04

Yunak KOSKİ’ye Borcu Olanlara Büyük Kolaylık

Konya BüyükÅŸehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Ä°daresi (KOSKÄ°)   abonelerin borçları da yeniden yapılandırılacak.Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüÄŸe giren 6376 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına iliÅŸkin kanun kapsamında KOSKÄ°’ye borcu olan abonelerin borçları yeniden yapılandırıldı.Uygulama, 30.06.2016 tarihi dahil olmak üzere bu tarihten önce olduÄŸu halde kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödenmemiÅŸ bulunan borçları kapsıyor. Borçlar peÅŸin ödenebileceÄŸi gibi 6 ay ila 18 ay arasında deÄŸiÅŸen taksitlerle de ödeme yapılabilecek. Su ve atık su bedeli alacakları ile bu alacaklara baÄŸlı faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi sözleÅŸmelerde düzenlenen her türlü ceza ve zamlar, borçların yeniden yapılandırılmasına iliÅŸkin düzenlenen kanun kapsamında yer alıyor.30.06.2016 tarihi itibariyle gecikmiÅŸ su ve atıksu borçlarında Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (YÄ°-ÜFE) oranında güncellemenin yapılacağı uygulama kapsamında peÅŸin ödemelerde YÄ°-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 50 ile yüzde 70 oranında indirim uygulanacak. 6360 sayılı Kanunla BüyükÅŸehir Belediyeleri Sınırlarına Dâhil Edilen Yerlerdeki (köyler ve beldeler) Su ve Atık Su Alacakları Yapılandırma baÅŸvuruları ise 31 Ekim 2016 tarihine kadar (bu tarih dahil) olmak üzere yapılabilecek.

Borçlar PeÅŸin ya da Taksitle Ödenebilecek

 Ä°steyenin peÅŸin, isteyenin taksitli ödeme yapabileceÄŸi uygulama kapsamındaki peÅŸin ödemelerde YÄ°-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 50 ile yüzde 70 oranında indirim yapılacak. Ana para yurt içi ÜFE´ye göre hesaplanan tutar; 6 eÅŸit  taksit (12 ay)  için (1,045), 9 eÅŸit taksit (18 ay ) için (1,083), 12 eÅŸit taksit (24 ay) için (1,105), 18 eÅŸit taksit (36ay) için (1,15) katsayısı ile çarpılacak. 

Yapılandırma Ä°çin Son BaÅŸvuru Tarihi  31 EKÄ°M 2016

Yunak KOSKÄ° MüdürlüÄŸünden Yapılan Açıklamalarda Åžu Ä°fadelere Yer Verildi.’’ Su ve atıksu borçlarını 6736 sayılı Kanun’un ilgili maddelerinden yararlanarak yeniden yapılandırmak için, T.C Nüfus Cüzdanı ile birlikte en yakın KOSKÄ° ÅŸubesine müracaat edilmesi gerekmektedir. BirikmiÅŸ su ve atıksu borçlarının yapılandırılmasına yönelik büyük bir imkân sunan ve abone lehine pek çok uygulama getiren söz konusu düzenlemeden faydalanılması, abonelerimizin menfaatine olacaktır. Kanunun verdiÄŸi bu imkânlardan yararlanmak için son baÅŸvuru süresi 31 Ekim 2016 tarihi mesai saati bitimi olup müracaatlar 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren alınmaya baÅŸlanmıştır.” Denildi.

Yunak Haber Editörü | Abdülkadir UYSAL


Bu haber 2777 kez okundu.

HAVA DURUMU

KONYA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Yunakta Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Verirsiniz

YunakHaber © 2014 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Ãœcretsiz Firma Rehberi