.
Cumhurbaşkanı Onayladı Bağkurluya Kredi ve Taksitle Emeklilik Müjdesi ! İşte Detaylar
Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Cumhurbaşkanı Onayladı Bağkurluya Kredi ve Taksitle Emeklilik Müjdesi ! İşte Detaylar
Güncel
2016-09-06 14:30

Cumhurbaşkanı Onayladı Bağkurluya Kredi ve Taksitle Emeklilik Müjdesi ! İşte Detaylar

Milyonlarca BaÄŸ-Kur'lu yapılandırma imkanı ile borçlarını daha az ödemeyle kapatabilecek.Prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar muradına erecek. Devlet, hemen emekli olabileceklere Ziraat Bankası aracılığıyla düÅŸük faizli kredi verecek

Esnaf Kurtuluyor :
CumhurbaÅŸkanı tarafından onaylanarak geçen ay yürürlüÄŸe giren af yasası prim borcu olan BaÄŸ-Kur'luların da yüzünü güldürdü. BaÄŸ-Kur'lular yapılandırma imkanıyla  borçlarını daha az ödemeyle kapatabilecek. Prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar da muradına erecek. Bir baÅŸka ifadeyle 30 Haziran 2016'ya kadar olan prim borcunu ödeyen prim, yaÅŸ ve yıl ÅŸartını tamamlarsa hemen emekli olacak.
Kapatmak Avantaj :
BaÅŸvurular, Ekim sonuna kadar ilgili Sosyal Güvenlik Merkezi ya da Sosyal Güvenlik Î1 Müdürlüklerine yapılacak. Yapılandırmaya baÅŸvuranların borçları yeniden hesaplanacak. Ana paranın tahsilinden vazgeçilmeyecek. Ama gecikme zammı ve faizi silinirken; bunların yerine Yurt Ä°çi ÜFE (enflasyon oranları) esas alınarak belirlenecek tutar ödenecek. Böylece borç azalacak. PeÅŸin ödemede borcun yüzde 75'i silinecek. 
Krediler Devletten :
Borcu olanlara kredi kolaylığı da saÄŸlanacak. Bu kapsamda SGK ile Ziraat Bankası arasında protokol imzalandı. Böylece BaÄŸ-Kurlunun borcunu ödeyip hemen emekli olması saÄŸlanacak. Bu durumdaki BaÄŸKur'lular herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanabilecek. Kredi borcunu da taksit taksit emekli maaşıyla ödeyecek. Ödeme için maaÅŸtan kesilecek tutar, kredi tutarına ve vadesine göre deÄŸiÅŸecek.
Taksit İmkanı :
PeÅŸin ödemeyi seçerek borcunu kapatanlar, emeklilik için gerekli ÅŸartları tamamlamışsa hemen maaÅŸ almaya baÅŸlayacak. Taksitli ödeme seçilirse, enflasyona göre hesaplanan borçlar vadeye bölünecek. Borç, 6, 9,12,18 taksit ÅŸeklinde ödenecek. Taksitler iki ayda bir ödenecek. Ama taksitle ödemeyi seçenler borç bittikten sonra emekli maaşına kavuÅŸacak. Yeni yasa kapsamında 300 binden fazla esnafın emeklilik hakkı elde etmesi bekleniyor.
Krediyi Kimler Çekebilir :
SGK'dan yapılan açıklamada ÅŸöyle denildi: "Bu imkandan yararlanmak isteyen sigortalılarımız prim yapılandırma baÅŸvurularını öncelikle Sosyal Güvenlik il/merkez müdürlüklerine yapacaklar. SGK'dan alacakları "Prim borcunu ödemesi halinde emekli olabilecek" yazısıyla Ziraat Bankası ÅŸubelerine müracaat edecekler. Bu imkandan, birikmiÅŸ prim borcunu ödemesi durumunda BaÄŸ-Kur'dan emekli aylığı baÄŸlanabilecekler, BaÄŸ-Kur prim borcunu ödemesi durumunda SSK'dan emekli aylığı baÄŸlanabilecekler, askerlik ve doÄŸum borçlanmasını yapması durumunda emekli aylığı baÄŸlanabilecekler ile durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi (canlandırılması) durumunda emeki aylığı baÄŸlanabilecekler yararlanabilecek."

Kredi Alabilecek BaÄŸkurlular :

-Tarım (çiftçi) BaÄŸ-Kur'lu olanlar

- Esnaflar (vergi kaydı olan)

-Şirket ortakları

-Muhtarlar

 Yunak Haber Editörü | Abdülkadir UYSAL 


Bu haber 5546 kez okundu.

HAVA DURUMU

KONYA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Yunakta Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Verirsiniz

YunakHaber © 2014 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Ãœcretsiz Firma Rehberi