.
Pirim Borcunu Öde Hemen Emekli Ol
Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Pirim Borcunu Öde Hemen Emekli Ol
Bölge
2016-08-19 11:45

Pirim Borcunu Öde Hemen Emekli Ol

CumhurbaÅŸkanı tarafından dün onaylanan ve Resmi Gazete'de yayınlanmak üzere BaÅŸbakanlığa gönderilen af yasası prim borcu olan BaÄŸ-Kur'lularm da yüzünü güldürdü. BaÄŸ-Kur'lular yapılandırma imkanıyla borçlarını daha az ödemeyle kapatabilecek.Prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar da muradına erecek. Bir baÅŸka ifadeyle 30 Haziran 2016'ya kadar olan prim borcunu ödeyen prim, yaÅŸ ve yıl ÅŸartını tamamlarsa hemen emekli olacak. Kapatmak avantajlı BaÅŸvurular, Ekim sonuna kadar ilgili Sosyal Güvenlik Merkezi ya da Sosyal Güvenlik Müdürlükleri'ne yapılacak. Yapılandırmaya baÅŸvuranların borçları yeniden hesaplanacak. Ana paranın tahsilinden vazgeçilmeyecek. Ama gecikme zammı ve faizi silinirken; bunların yerine Yurt içi ÜFE (enflasyon oranları) esas alınarak belirlenecek tutar ödenecek. Böylece borç azalacak. PeÅŸin ödemede borcun yüzde 75'i silinecek.
TAKSÄ°T Ä°MKANI SAÄžLANIYOR
Taksitli ödeme seçilirse, enflasyona göre hesaplanan borçlar vadeye bölünecek. Borç, 6, 9,12,18 taksit ÅŸeklinde ödenecek. Taksitler iki ayda bir ödenecek. Yıllar içinde biriken borçlar 10 binlerce liralara ulaşıyor. EmekliliÄŸi iple çeken esnafın bu paraları ödemesi kolay deÄŸil. Bu durumda kredi devreye girecek. 2014'teki af kapsamında emekli olacak sigorta borçlularına tanınan ucuz kredi, yeni emekli adaylarına da saÄŸlanacak. EmekliliÄŸi gelmiÅŸ BaÄŸ-Kur'luların kredi kullanabilmesi için SGK, kamu bankalarıyla görüÅŸüyor ve protokol için hazırlık yapıyor.
TAKSÄ°T BÄ°TÄ°MÄ° SONRASI  MAAÅž
Åžartları tamamlamış ancak prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar, yapılandırma imkanıyla fırsat yakalayacak. PeÅŸin ödemeyi seçerek borcunu kapatanlar, emeklilik için gerekli ÅŸartları tamamlamışsa hemen maaÅŸ almaya baÅŸlayacak. Ama taksitle ödemeyi seçenler borç bittikten sonra emekli maaÅŸma kavuÅŸacak. Yeni çıkan yasa kapsammda 300 binden fazla esnafın emeklilik hakkı elde etmesi bekleniyor.


Bu haber 2640 kez okundu.

HAVA DURUMU

KONYA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Yunakta Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Verirsiniz

YunakHaber © 2014 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Ãœcretsiz Firma Rehberi