.
KPSS Orta Öğretim Ön Lisans Sınav Başvuruları Başladı
Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
KPSS Orta Öğretim Ön Lisans Sınav Başvuruları Başladı
EÄŸitim
2016-08-10 11:52

KPSS Orta Öğretim Ön Lisans Sınav Başvuruları Başladı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöÄŸretim ve önlisans düzeyinde baÅŸvuru iÅŸlemleri 09 AÄŸustos itibari ile baÅŸladı.KPSS baÅŸvuruları 24 AÄŸustos 2016 tarihinde sona erecek.

Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday BaÅŸvuru Formuna, baÅŸvuru süresi içinde ÖSYM'nin
http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaÅŸabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

ÖSYM Aday Ä°ÅŸlemleri Sisteminde geçerli fotoÄŸrafı (Son 50 ay içerisinde çekilmiÅŸ) ve geçerli eÄŸitim bilgisi bulunan adaylar; baÅŸvuru iÅŸlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday Ä°ÅŸlemleri Sisteminde geçerli bir fotoÄŸrafı ve/veya eÄŸitim bilgisi bulunmayan adaylar ile sistemde mevcut eÄŸitim bilgisinde düzeltme/deÄŸiÅŸiklik olan adaylar baÅŸvuru iÅŸlemlerini bir baÅŸvuru merkezinden yapacaklardır.

2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-OrtaöÄŸretim/Ön Lisans), ön lisans düzeyinde 22 Ekim 2016 tarihinde, ortaöÄŸretim düzeyinde 23 Ekim 2016 tarihinde yapılacak.

BAÅžVURU SÜRESÄ° : 9-24 AÄŸustos 2016 (Ücret ödeme için son gün, 25 AÄŸustos)

SINAV TARÄ°HÄ° : Ön Lisans Düzeyi : 22 Ekim 2016
                      OrtaöÄŸretim Düzeyi : 23 Ekim 2016

SINAV SAATÄ° VE SÜRESÄ° : 09.30, 120 dakika (2 saat)

KPSS SINAV ÜCRETÄ° : 55,00 TL

Sınav ücreti ödeme iÅŸlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 25 AÄŸustos 2016 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 25 AÄŸustos 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecek olup baÅŸvuru süresi uzatılmayacaktır.

DÄ°N HÄ°ZMETLERÄ° ALAN BÄ°LGÄ°SÄ° TESTÄ° (DHBT)

Dhbt tarihi, saati ve sınav ücreti: 6 Kasım 2016, 09.30, 55,00 TL

(DHBT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna da katılmaları zorunlu olduÄŸundan, en az 110,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir. Yatırılacak sınav ücretinin DHBT oturumuna ait olan 55,00 TL’si, 21 Eylül-3 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak DHBT baÅŸvurularında ödenecektir.)

DHBT BAÅžVURU SÜRESÄ°

DHBT baÅŸvuru süresi 21 Eylül-3 Ekim 2016 tarihlerindedir. Adaylar, KPSS’ye
katıldıkları öÄŸrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Ön lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS Ön Lisans Sınavına, ortaöÄŸretim düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların ise KPSS OrtaöÄŸretim Sınavına baÅŸvuru yapmaları ve ilgili sınavın GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR oturumuna katılmaları zorunludur.

ADAYLARA UYARI

2016-KPSS OrtaöÄŸretim/Ön Lisansa son baÅŸvuru tarihi olan 24 AÄŸustos 2016 tarihi itibariyle ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ortaöÄŸretim düzeyinde sınava girmek için baÅŸvuramazlar.

BaÅŸvuru ekranına yansıtılan MEB e-okul ile YÖKSÄ°S kaynaklı eÄŸitim bilgileri, ÖSYM baÅŸvuru merkezlerinde deÄŸiÅŸtirilemez. 

MEB e-okul ile YÖKSÄ°S’teki eÄŸitim bilgilerinde eksiklik/düzeltme olan adayların baÅŸvuru süresi içinde kendi okullarına/üniversitelerine baÅŸvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini saÄŸlamaları gerekmektedir. 

MEB e-okul ve YÖKSÄ°S’te eÄŸitim bilgisi bulunmayan adaylardan (KKTC hariç yurt dışı, askeri okul öÄŸrencileri/mezunları ile ÖSYM Aday Ä°ÅŸlemleri Sisteminden (ais) yabancı uyruklu numarası edinen (0 ile baÅŸlayan YU numarası) adaylar), ÖSYM arÅŸivinde de eÄŸitim bilgisi bulunmayan veya ÖSYM arÅŸivindeki eÄŸitim bilgilerinde düzeltme/deÄŸiÅŸiklik bulunanların bu bilgileri, ÖSYM baÅŸvuru merkezlerince deÄŸiÅŸtirilebilecek/düzeltilebilecektir.

Sınava baÅŸvuru iÅŸlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların baÅŸvuruları tamamlanmamış olacağından baÅŸvuru kayıt bilgileri iptal edilerek bu adayların bina/salon atamaları yapılmaz ve bu adaylar için Sınava GiriÅŸ Belgesi düzenlenmez.

BaÅŸvurusunu tamamlayan tüm adaylar, baÅŸvuru süresi içinde ÖSYM’nin Ä°nternet sayfasında yer alan Aday Ä°ÅŸlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) baÅŸvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, baÅŸvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diÄŸer aÅŸamalarında gerekebileceÄŸinden aday baÅŸvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir.

Sınava baÅŸvuracak adayların, Ek’te yer alan BaÅŸvuru Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.


Bu haber 3164 kez okundu.

HAVA DURUMU

KONYA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Yunakta Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Verirsiniz

YunakHaber © 2014 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Ãœcretsiz Firma Rehberi